winterkamperen met hangmat.

Alles over het slapen in een hangmat,
types, webbing, enz...
Hermanusb
Berichten: 53
Lid geworden op: 10 jul 2019, 16:23

Re: winterkamperen met hangmat.

Berichtdoor Hermanusb » 10 jan 2020, 19:13

Tim schreef:Herman,

Je moet gewoon wat gaan proberen. Niet teveel geld uitgeven in een keer.

Eerst met een oude slaapzat en een schuimmatje. Gewoon in de tuin of camping. Auto mee en tent ernaast zetten. Faal je, duik je daarin.

Het is heel persoonlijk.

Tim


Daarom gebruik ik het forum gewoon. Eerst maar eens kijken wat de stemmingen zijn.
Misschien hang ik hem wel een keer op in de tuin, hoewel ik geen bomen heb..Gebruikersavatar
Alder
Berichten: 490
Lid geworden op: 22 apr 2014, 09:07
Locatie: Utrecht

Re: winterkamperen met hangmat.

Berichtdoor Alder » 27 jan 2020, 14:44

Over een topquilt gebruiken als je op de grond slaapt:
Dat hangt erg af van hoe je slaapt. Ik slaap meestal als een plank op mn rug, dus gebruik mn topquilt regelmatig als slaapzak. Als je gaat draaien zoals je al noemt, krijg je sneller dat je rug dus geen isolatie meer heeft, en krijg je het daar koud.riffraff
Berichten: 120
Lid geworden op: 25 mar 2012, 15:26

Re: winterkamperen met hangmat.

Berichtdoor riffraff » 30 apr 2020, 20:57

Ik ben zo'n lucky bastard dat ik voor een spotprijsje aan een Hammock Gear Top- en underquilt kon komen voor mijn Warbonnet Blackbird. Goeie ervaringen mee, tegelijk ook lessen geleerd uit praktijkervaring. Allerbelangrijkste is dat een uq, synthetisch of dons om het even, alleen goed werkt als hij nauw aansluit tegen de onderkant van de hangmat, zonder dat daarbij de isolatie samengedrukt wordt als je in de hangmat gaat liggen. Testen, testen, afstellen, afstellen, totdat je de zweetspot hebt gevonden.

Verder vind ik het mooie van de HG quilts dat ze assymmetrisch over zowel lengte als breedte gesneden zijn, juist om die aansluiting bij je lichaam zo goed mogelijk te realiseren. Ook de TQ met de mogelijkheid om een footbox te creëren is briljant, en omdat je hem ook om je nek dicht kunt knopen en dicht kunt snoeren sluit je toegang van koude lucht heel effectief af. Ook inzet als deken bij gebruik op de grond is daarmee goed mogelijk, heb de TQ al heel vaak gebruikt als dekbed voor mijn kinderen.

Waar ik nog eens naar wil kijken is een zomerversie van de TQ en UQ die ik heb, en die dan zo laten aanpassen dat ik ze met drukkers ook aan mijn huidige TQ en UQ kan bevestigen om een soort van 4 seizoenen dekbed idee te krijgen. Huidige set voor het voor- en najaar, dunne set voor de zomer, en de combi voor de winter