Briliante lichte billycan van RVS
Geplaatst: 30 mar 2014, 11:39
Deze billycan lijkt me zeer geschikt.: http://www.solostove.com/solo-stove-pot-1800/
Voordelen:
-Hij is van rvs
-1,8 Liter groot
-En toch een gewicht van maar 350 gram
-Afneembaar hengsel
-Tevens zitten er uitklabare hengsels aan
-Schenktuitje
-Opklabaar greepje met coating op het deksel
-Geen uitstekende delen, dus handig met een windscherm en voor het vervoer in de tas
Nadelen:
-16 cm hoog, dus niet handig bij het uit de pan lepelen met een spork. Een spork is korter dacht ik, dus dan zit je met je hand aan de binnenkant van de pan te roeren als je eet.
- Misschien is 1,8 liter net wat te groot voor 1 persoon die eet van wat de natuur je biedt. Aan de andere kant kan je jezelf wel lekker vol eten en de volgende morgen of middag gewoon verder eten van wat je de vorige dag hebt gekookt (en gegeten). Dus met 1 keer koken en sudderen, kan je 2 maaltijden eten.
Wat mij nog handiger lijkt is een pan zonder hengsel en zonder handvat, met een losse pangreep. Dus gewoon een schaal met deksel. Ik weet dat die er zijn, maar ik heb ze nog niet kunnen vinden van 1 tot 1,5 liter, waarvan het deksel goed afsluit zonder dat er rook of as onder het deksel door kan komen. En dat in combinatie met een totaalgewicht van 350 gram inclusief deksel en losse handgreep. Dat lijkt mij ideaal.
Een pot boven het vuur hangen lijkt me niet nodig, want als je geen handvat hebt die warm kan worden, dan kan je de pan gewoon op of tegenaan het hout zetten. Dat scheelt weer in gewicht en materialen en dan hoef je geen pothanger of driepoot te maken.
Ik hou van eenvoud. Just me and the nature.
Wat me ook een fijn pannetje lijkt is deze (de 0.9 of de 1,3 liter): http://www.tatonka.com/Products/Cookwear/Stainless-Steel/Cookset-Regular/4000
Voordelen:
-Licht gewicht (op anders sites (ik denk dat dat een oudere of nieuwere versie is), wegen ze nog minder. 235 Gram voor de 0,9 liter en 285 gram voor de 1,3 liter.
-Hoog, dus handig zodat het water niet over de rand komt bij het scheefzetten (de breedte is dan immers smaller). Door de hoogte kan een windscherm, die dicht rond de pan zit, een groot oppervlakte bereiken van de pan, zodat het vuur een groot oppervlakte verwarmt. Door de hoogte, kunnen de handvaten boven het windscherm uitkomen, zodat die niet warm worden.
-De pan is redelijk breed (handig bij houtvuur) maar niet te breed, zodat het windscherm niet groot hoeft te zijn. Ook is dit handiger met aanvoer van hout op een woodgasstove. Door de geringe breedte kan je de pan ook iets scheef zetten tegen een houtvuur aan.
Nadelen:
-Zonder vaste handvaten zou het nog idealer zijn
-Je kan hem alleen als set kopen, wat dan 45 euro kost.
Voordelen:
-Hij is van rvs
-1,8 Liter groot
-En toch een gewicht van maar 350 gram
-Afneembaar hengsel
-Tevens zitten er uitklabare hengsels aan
-Schenktuitje
-Opklabaar greepje met coating op het deksel
-Geen uitstekende delen, dus handig met een windscherm en voor het vervoer in de tas
Nadelen:
-16 cm hoog, dus niet handig bij het uit de pan lepelen met een spork. Een spork is korter dacht ik, dus dan zit je met je hand aan de binnenkant van de pan te roeren als je eet.
- Misschien is 1,8 liter net wat te groot voor 1 persoon die eet van wat de natuur je biedt. Aan de andere kant kan je jezelf wel lekker vol eten en de volgende morgen of middag gewoon verder eten van wat je de vorige dag hebt gekookt (en gegeten). Dus met 1 keer koken en sudderen, kan je 2 maaltijden eten.
Wat mij nog handiger lijkt is een pan zonder hengsel en zonder handvat, met een losse pangreep. Dus gewoon een schaal met deksel. Ik weet dat die er zijn, maar ik heb ze nog niet kunnen vinden van 1 tot 1,5 liter, waarvan het deksel goed afsluit zonder dat er rook of as onder het deksel door kan komen. En dat in combinatie met een totaalgewicht van 350 gram inclusief deksel en losse handgreep. Dat lijkt mij ideaal.
Een pot boven het vuur hangen lijkt me niet nodig, want als je geen handvat hebt die warm kan worden, dan kan je de pan gewoon op of tegenaan het hout zetten. Dat scheelt weer in gewicht en materialen en dan hoef je geen pothanger of driepoot te maken.
Ik hou van eenvoud. Just me and the nature.
Wat me ook een fijn pannetje lijkt is deze (de 0.9 of de 1,3 liter): http://www.tatonka.com/Products/Cookwear/Stainless-Steel/Cookset-Regular/4000
Voordelen:
-Licht gewicht (op anders sites (ik denk dat dat een oudere of nieuwere versie is), wegen ze nog minder. 235 Gram voor de 0,9 liter en 285 gram voor de 1,3 liter.
-Hoog, dus handig zodat het water niet over de rand komt bij het scheefzetten (de breedte is dan immers smaller). Door de hoogte kan een windscherm, die dicht rond de pan zit, een groot oppervlakte bereiken van de pan, zodat het vuur een groot oppervlakte verwarmt. Door de hoogte, kunnen de handvaten boven het windscherm uitkomen, zodat die niet warm worden.
-De pan is redelijk breed (handig bij houtvuur) maar niet te breed, zodat het windscherm niet groot hoeft te zijn. Ook is dit handiger met aanvoer van hout op een woodgasstove. Door de geringe breedte kan je de pan ook iets scheef zetten tegen een houtvuur aan.
Nadelen:
-Zonder vaste handvaten zou het nog idealer zijn
-Je kan hem alleen als set kopen, wat dan 45 euro kost.