Antibiotica

EHBO, thuis of in het veld
Gebruikersavatar
MichelVH
Berichten: 1324
Lid geworden op: 01 sep 2014, 12:19
Locatie: In de buurt van Den Haag

Re: Antibiotica

Berichtdoor MichelVH » 27 dec 2016, 20:08

bushcrafter schreef:Denk je nou echt dat de regering ook maar iets interesseert om jou gezondheid? De echte reden is om kosten te besparen. )


Uhm, volgens mij is de supermarkt niet in handen van de staat (althans in NL niet, misschien in RU wel ::) ). En het is denk ik een ontzettende conspiracy theory, de staat geeft wel degelijk om de gezondheid van het volk. Wij leven in misschien wel in een van de beste landen qua zorg, het is gratis, van goede kwaliteit en technisch helemaal up-to-date. De voedselprijs wordt inderdaad gedrukt door het gebruiken van antibiotica voor vee, maar denk je echt dat ze elk kuiken helemaal volrammen met met een peperduur antibioticum? Het is duur spul, en ze zijn er zeker weten zuinig mee.


Vollgas Voraus!

Gebruikersavatar
Jennekes
Berichten: 125
Lid geworden op: 13 okt 2013, 21:23
Locatie: Krimpenerwaard
Contacteer:

Re: Antibiotica

Berichtdoor Jennekes » 28 dec 2016, 08:34

MichelVH schreef:maar denk je echt dat ze elk kuiken helemaal volrammen met met een peperduur antibioticum? Het is duur spul, en ze zijn er zeker weten zuinig mee.


Ik vrees van wel... Maar het goede nieuws is dat de Nederlandse pluimveesector hierdoor in 2015 in een slecht daglicht kwam te staan. De pluimveesector is naar eigen zeggen hard bezig om te minderen. Maar minderen betekent nog steeds dat ieder kuiken preventief voorzien wordt van een dosis AB...

https://www.pluimveeweb.nl/artikelen/2016/05/antibioticagebruik-bij-vleeskuikens/


http://www.voetsporen.nl, indrukken van een wandelaar
http://www.natuursporen.nl, een klein natuurparadijsje in de oceaan van het Groene Hart

Pyro
Berichten: 228
Lid geworden op: 04 jan 2015, 14:50
Locatie: Near Roosendaal.
Contacteer:

Re: Antibiotica

Berichtdoor Pyro » 28 dec 2016, 10:03

Ik betwijfel of je eigenlijk wel om deze reden preventief antibiotica meekrijgt van een arts.
Waarom vraag je dat hier op het forum en niet aan een deskundige?
Ik kan mij zo maar voorstellen dat een middel als Doxicycline niet zo graag wordt meegegeven en dat een arts je liever een preventief lijstje met adressen mee laat nemen van artsenposten of ziekenhuizen van de omgeving waar je verblijft!
Hoogstwaarschijnlijk licht deze jou liever voor over de mogelijkheden hoe je besmetting van Lyme het best kunt voorkomen!
Ik vind dat de adviezen hierover op het web teveel van elkaar verschillen. (De een zegt dit, de ander zegt weer iets anders!)
Neem eens contact op met je eigen huisarts of een specialist van b.v. het Havenziekenhuis in Rotterdam, die kunnen jou vast en zeker verder helpen met jou vraag hierover!


mvg, Martijn.