Hi collega's bushcrafters
Heeft iemand een idee hoe het zit met de eetbaarheid van de verschillende kamille soorten?
De echte kamille (Matricaria chamomilla) is goed eetbaar en wordt vaak gebruikt. Over de andere soorten binnen de Matricaria familie kan ik alleen niks vinden. Weet iemand hoe het zit met de eetbaarheid van deze familie?
Kamille soorten
Re: Kamille soorten
Ik ken alleen het gebruik van Kamille als thee. Rauw of gekookt eten heb ik nooit van gehoord. In onderstaand artikel wat meer info over diverse kamillesoorten, maar dat had je waarschijnlijk zelf al gevonden. Dus wellicht ten overvloede.
http://www.natuurlijkerwijs.com/kamille.htm
http://www.natuurlijkerwijs.com/kamille.htm
-
- Berichten: 81
- Lid geworden op: 25 sep 2012, 10:13
Re: Kamille soorten
Deze pagina had ik inderdaad al gevonden. In ieder geval hartelijk dank voor de link en het meedenken /zoeken.
Re: Kamille soorten
Ik heb ook nooit iets gelezen over eten maar zover ik weet zijn ze allemaal drinkbaar(de een lekkerder dan de ander) en dus lijkt mij ook eetbaar.
Thijs
Thijs