Zevenblad , speenkruid, veldkers, paarse dovenetel, zo uit m'n hoofd
En sesamolie
Simpele salade
Re: Simpele salade
Ziet er lekker uit. Net vers geplukt?
Heb je ook ideeen als natuurlijke vervanger voor de sesamolie? Zou wel eens volledig voorzienend lekker willen koken uit de natuur.
Heb je ook ideeen als natuurlijke vervanger voor de sesamolie? Zou wel eens volledig voorzienend lekker willen koken uit de natuur.
Re: Simpele salade
Speenkruid moet je niet meer eten als de plant al bloemen ontwikkeld heeft.
Herman744
Herman744
Re: Simpele salade
Dank!
Het grote wildplukboek ( beetje ambitieuze titel maar alas) was wat relativerend, maar idd beter op safe spelen
Ps de veldkers was reeds te stengelig voor mijn smaak.
Groetjes Mors
Het grote wildplukboek ( beetje ambitieuze titel maar alas) was wat relativerend, maar idd beter op safe spelen
Ps de veldkers was reeds te stengelig voor mijn smaak.
Groetjes Mors
Re: Simpele salade
[quote="herman744"]
Speenkruid moet je niet meer eten als de plant al bloemen ontwikkeld heeft.
Herman744
[/quote]
Kan wel hoor alleen met mate. Een paar blaadjes in de salade is geen probleem.
Speenkruid moet je niet meer eten als de plant al bloemen ontwikkeld heeft.
Herman744
[/quote]
Kan wel hoor alleen met mate. Een paar blaadjes in de salade is geen probleem.
-
- Berichten: 3217
- Lid geworden op: 21 jan 2013, 22:39
- Contacteer:
Re: Simpele salade
'n paar blaadjes rauw in je salade kan inderdaad niet veel kwaad
beter is en daardoor is de plant veel langer als wilde groente te gebruiken is koken of bakken.
de wortel(knollentjes) maar ook de rest van de plant kan worden gekookt en dan gegeten. het koken neutraliseerd de giftige bestandsdelen.
twee keer opkoken met vers water en de plant verliest alle gifstoffen
de wortelknolletjes kun je in de hete as / gloed van je vuurtje bakken / grillen.
beter is en daardoor is de plant veel langer als wilde groente te gebruiken is koken of bakken.
de wortel(knollentjes) maar ook de rest van de plant kan worden gekookt en dan gegeten. het koken neutraliseerd de giftige bestandsdelen.
twee keer opkoken met vers water en de plant verliest alle gifstoffen
de wortelknolletjes kun je in de hete as / gloed van je vuurtje bakken / grillen.