Charcuterie
-
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 29 mar 2016, 10:41
- Locatie: Hoogvliet
- Contacteer:
Re: Charcuterie
Wouw super vet.
Ik ben gek op beef jerky.
Heb je een recept hoe je dat kan maken en wat er allemaal bij moet?
Lijk me leuk en lekker om zelf te maken.
Mvg martijn
Ik ben gek op beef jerky.
Heb je een recept hoe je dat kan maken en wat er allemaal bij moet?
Lijk me leuk en lekker om zelf te maken.
Mvg martijn
Niet omdat het moet. Gewoon omdat het kan.
Re: Charcuterie
stuk buikspek is besteld voor het betere Bacon werk! wie heeft er toevallig nog wat Nitrietzout voor me? (tegen betaling) want om nou meteen een paar kilo zout aan te schaffen :p
Re: Charcuterie
Hey Mossel,
Kzou even langs de slager gaan.
Tim
Kzou even langs de slager gaan.
Tim
If you are not willing to be a fool, you can't become a master.
Re: Charcuterie
Helemaal mooi dit, Ik zie dit nu pas.
Ik heb van de week net een droogkast zelf gemaakt van een oude wijnkoelkast. Dit om worsten en vlees mee te drogen. Ook kan ik er fruit en groente in doen. Hij is gewoon met een ventilator gemaakt en een regelaar, zodat ik de luchtstroom kan regelen. Verder niks. Je ziet ze ook wel eens met vocht en temperatuur regelaars. Maar dat kan altijd nog..
Nu heeft hij het principe van een oude vliegenkast. Ik ga hem woensdag uitproberen met een paar worsten. (nat wegen en na 2 a 3 weken droogwegen)
Laat de recepten maar komen :)
Ik heb van de week net een droogkast zelf gemaakt van een oude wijnkoelkast. Dit om worsten en vlees mee te drogen. Ook kan ik er fruit en groente in doen. Hij is gewoon met een ventilator gemaakt en een regelaar, zodat ik de luchtstroom kan regelen. Verder niks. Je ziet ze ook wel eens met vocht en temperatuur regelaars. Maar dat kan altijd nog..
Nu heeft hij het principe van een oude vliegenkast. Ik ga hem woensdag uitproberen met een paar worsten. (nat wegen en na 2 a 3 weken droogwegen)
Laat de recepten maar komen :)
Re: Charcuterie
Er is een reden waarom november van oudsher de slachtmaand wordt genoemd.
Rauw vlees ophangen bij kamer temperatuur is momenteel niet echt bevorderlijk voor een lang en gezond leven.
En droge worst is dan ook meteen één van de moeilijkste (gevaarlijkste) van het charcuterie aanbod.
Waarom niet eerst een pancetta of beef jerkyuitproberen?
Maar indien je toch gaat beginnen raad ik je aan om met dunne worstjes te starten. (worstjes van schapendarm)
Dunne worstje drogen het mooist op.
Rauw vlees ophangen bij kamer temperatuur is momenteel niet echt bevorderlijk voor een lang en gezond leven.
En droge worst is dan ook meteen één van de moeilijkste (gevaarlijkste) van het charcuterie aanbod.
Waarom niet eerst een pancetta of beef jerkyuitproberen?
Maar indien je toch gaat beginnen raad ik je aan om met dunne worstjes te starten. (worstjes van schapendarm)
Dunne worstje drogen het mooist op.
Re: Charcuterie
Ik sluit uiteraard de koelkast aan. Hij koelt de lucht dan in de kast (8/10 graden) en de luchtflow is minimaal. (ik kan hem regelen).
Het is nu inderdaad te warm om hem zo te gebruiken.
Maar bedankt voor de feedback. Ik ga eerst dan maar eens pancetta uitproberen. Foto`s volgen nog, eerst achter spek aan :)
Het is nu inderdaad te warm om hem zo te gebruiken.
Maar bedankt voor de feedback. Ik ga eerst dan maar eens pancetta uitproberen. Foto`s volgen nog, eerst achter spek aan :)
Re: Charcuterie
eerste bacon is een feit :)
erg goed gelukt moet ik zeggen, heerlijk resultaat. Heb een stuk van iets meer dan een kilo gerookt, ongeveer 3 uur.
Qua smaak heb ik hem vrij neutraal gehouden voor de eerste keer. Gepekeld met zout, suiker, zwarte peper en mosterdzaad.
Met het roken ook nog wat in whisky gedrenkt hout gebruikt
Ook maar wat procureur er op gegooid omdat ik toch bezig was en daar lekker pulled pork van gemaakt.
bacon ligt nu in porties in de vriezer, ga ik lekker wat weekendjes van genieten
erg goed gelukt moet ik zeggen, heerlijk resultaat. Heb een stuk van iets meer dan een kilo gerookt, ongeveer 3 uur.
Qua smaak heb ik hem vrij neutraal gehouden voor de eerste keer. Gepekeld met zout, suiker, zwarte peper en mosterdzaad.
Met het roken ook nog wat in whisky gedrenkt hout gebruikt
Ook maar wat procureur er op gegooid omdat ik toch bezig was en daar lekker pulled pork van gemaakt.
bacon ligt nu in porties in de vriezer, ga ik lekker wat weekendjes van genieten
- Bijlagen
-
- IMG_20160807_154508.jpg (4.28 MiB) 3063 keer bekeken
-
- IMG_20160807_113149.jpg (4.06 MiB) 3063 keer bekeken
Re: Charcuterie
Ziet er goed uit.
Het mooie van bacon is dat je makkelijk een stuk mee kan nemen in de rugzak.
Echt heerlijk als ontbijt na een zware nacht in de bossen, haha
Het mooie van bacon is dat je makkelijk een stuk mee kan nemen in de rugzak.
Echt heerlijk als ontbijt na een zware nacht in de bossen, haha