Vanochtend ben ik eventjes in m'n uppie naar het bos gegaan op de fiets (ging de Böker Bushcraft Gen2 reviewen) en had ook wat bakken meegenomen om wat vlierbessen en bramen te plukken. Heb uiteindelijk maar een handjevol bramen weten te verzamelen, vlierbessen waren daarentegen in overvloed . Hier probeerde ik van beide een bak vol te krijgen, maar ben op een gegeven moment gestopt met bramen zoeken.
Laters,
Michel
Hier mijn totale vangst, de ene met een bodempje van bramen.
Alles van takjes ontdoen.
Flink wat suiker .
Flink laten koken voor een minuutje of 10.
De brij gefilterd en de toen ontstane limonade in een flesje gedaan.
De prut nog 1 keer gekookt, en het slappe afgietsel met de "niet zo mooie" bramen in een ijsvormpje gedaan, lijkt me best lekker. De prut was nog steeds mierzoet, ik heb het bewaar voor op een boterham.
Heb een glaasje van de aanmaaklimonade gedronken, en het is heel erg lekker, heeft een aparte smaak.Vlierbessen geplukt en verwerkt
Re: Vlierbessen geplukt en verwerkt
Altijd leuk voedsel uit de natuur. Vroeger erg veel vlierbloesen en -bessen geplukt. Mijn vader maakte er altijd enorme voorraden wijn van. Net als van: paardenbloemen, berkesap, berkeblaadjes, aardbeien, appels etc, etc.
Ben ook benieuwd naar de review!
Ben ook benieuwd naar de review!