Paddenstoelen verzamelen
Geplaatst: 16 okt 2019, 12:37
Hier in Tsjechie wordt het paddenstoelen verzamelen ook wel een nationale sport genoemd.
Het wordt al eeuwen en eeuwen gedaan. In verre tijden geleden werdt het ook wel het "arme volks vlees" genoemd.
Tegenwoordig is het een traditie, in tegenstelling tot de oude tijden waar het dus een noodzaak was wilde je eten.
Ongeveer iets meer dan 70% van de bevolking gaat er op uit. Gemiddeld schijnt er 8.5 kg per familie verzameld te worden.
Het is dus niet zo als in Nederland waar bijna niks gehaald mag worden uit het bos. Schijnbaar wordt 200gram gedoogd voor eigen gebruik..?
Anywayz, sinds ik hier woon ben ik ook een fervente verzamelaar geworden, meerdere eetbare herken ik, weet alleen de namen niet.
Ook al eens een trip gedaan waarbij we geen eten meenamen, en alleen uit het bos eten, en dat weekend was een erg goed weekend voor paddo's.
Zie topic met film hier: http://forum.bushcraftnederland.nl/view ... 20&t=15695
Onlangs weer een dagje er op uitgeweest met m'n vrouw en schoonmoeder, en de oogst was goed, elk een mandje vol.
Eenmaal thuis gekomen worden alle paddo's schoongemaakt. De helft ligt te drogen, een kwart wordt soep van gemaakt, en de overige kwart wordt met wat boter, ui, zout en peper gebakken in de pan. Sommige mensen gooien er nog een ei doorheen, wij doen dat niet,
Heerlijk.
Hier nog enkele foto's van het uitje.
De meeste paddo's die je op de foto's hieronder zijn maar eenmalig eetbaar, maar ze waren zo fotogeniek dat ik ze toch wilde laten zien hier.
Het wordt al eeuwen en eeuwen gedaan. In verre tijden geleden werdt het ook wel het "arme volks vlees" genoemd.
Tegenwoordig is het een traditie, in tegenstelling tot de oude tijden waar het dus een noodzaak was wilde je eten.
Ongeveer iets meer dan 70% van de bevolking gaat er op uit. Gemiddeld schijnt er 8.5 kg per familie verzameld te worden.
Het is dus niet zo als in Nederland waar bijna niks gehaald mag worden uit het bos. Schijnbaar wordt 200gram gedoogd voor eigen gebruik..?
Anywayz, sinds ik hier woon ben ik ook een fervente verzamelaar geworden, meerdere eetbare herken ik, weet alleen de namen niet.
Ook al eens een trip gedaan waarbij we geen eten meenamen, en alleen uit het bos eten, en dat weekend was een erg goed weekend voor paddo's.
Zie topic met film hier: http://forum.bushcraftnederland.nl/view ... 20&t=15695
Onlangs weer een dagje er op uitgeweest met m'n vrouw en schoonmoeder, en de oogst was goed, elk een mandje vol.
Eenmaal thuis gekomen worden alle paddo's schoongemaakt. De helft ligt te drogen, een kwart wordt soep van gemaakt, en de overige kwart wordt met wat boter, ui, zout en peper gebakken in de pan. Sommige mensen gooien er nog een ei doorheen, wij doen dat niet,
Heerlijk.
Hier nog enkele foto's van het uitje.
De meeste paddo's die je op de foto's hieronder zijn maar eenmalig eetbaar, maar ze waren zo fotogeniek dat ik ze toch wilde laten zien hier.