een pan's gerechten.
- Een pan's hobby kok
- Berichten: 8625
- Lid geworden op: 30 mar 2011, 11:08
- Locatie: Berkel en rodenrijs
Re: een pan's gerechten.
Klinkt heel lekker.
Voor/Door en Met elkaar komen we een heel eind.
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl/http ... 15#p138315
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl/http ... 15#p138315
-
- Berichten: 3217
- Lid geworden op: 21 jan 2013, 22:39
- Contacteer:
- janvanloon
- Berichten: 3334
- Lid geworden op: 20 feb 2012, 22:09
Re: een pan's gerechten.
ontbijtkoek - peperkoek?
Niet nederlander hier he jongens #025#
Niet nederlander hier he jongens #025#
Quote: "In the school of the woods, there is no graduation day. " Horace Kephart
bushcraftexperience.be
bushcraftexperience.be
Re: een pan's gerechten.
Eikeblad,
Azijn, kruidnagel, appelstroop en ontbijtkoek? Klinkt helemaal niet lekker!
Toch eens proberen, je maakt me erg nieuwsgierig... Sta voor alles open!
-TNT -
Azijn, kruidnagel, appelstroop en ontbijtkoek? Klinkt helemaal niet lekker!
Toch eens proberen, je maakt me erg nieuwsgierig... Sta voor alles open!
-TNT -
Laatst gewijzigd door Tent op 31 jan 2014, 21:40, 1 keer totaal gewijzigd.
- Een pan's hobby kok
- Berichten: 8625
- Lid geworden op: 30 mar 2011, 11:08
- Locatie: Berkel en rodenrijs
Re: een pan's gerechten.
[quote="oakleafNL"]
@Een pan's hobby kok
klinkt niet alleen zo....
[/quote]
verras me maar eens een keer op een kook bij een komst
ik denk ergens in april weer moet het een en ander even uitzoeken.
@Een pan's hobby kok
klinkt niet alleen zo....
[/quote]
verras me maar eens een keer op een kook bij een komst
ik denk ergens in april weer moet het een en ander even uitzoeken.
Voor/Door en Met elkaar komen we een heel eind.
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl/http ... 15#p138315
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl/http ... 15#p138315
-
- Berichten: 3217
- Lid geworden op: 21 jan 2013, 22:39
- Contacteer:
Re: een pan's gerechten.
@janvanloon
tijdens het weekend in de Vogezen had ik het ok over peperkoek maar daar kregen ik vragende blikken bij... dus in het menu al extra van peperkoek - ontbijtkoek gemaakt zodat ik niet half nederland met een vraagteken laat zitten
tijdens het weekend in de Vogezen had ik het ok over peperkoek maar daar kregen ik vragende blikken bij... dus in het menu al extra van peperkoek - ontbijtkoek gemaakt zodat ik niet half nederland met een vraagteken laat zitten
Re: een pan's gerechten.
Ik ken beide benamingen voor deze lekkernij.
Groeten Theo.
Life isn't about how you survived the storm...
It's about how you danced in the rain!!!
Life isn't about how you survived the storm...
It's about how you danced in the rain!!!
-
- Berichten: 3217
- Lid geworden op: 21 jan 2013, 22:39
- Contacteer:
Re: een pan's gerechten.
eigenlijk moet heel nederland het begrip peperkoek kennen
hans en grietje vonden in het bos een peperkoek huisje en geen ontbijkoekhuisje
hans en grietje vonden in het bos een peperkoek huisje en geen ontbijkoekhuisje
- Een pan's hobby kok
- Berichten: 8625
- Lid geworden op: 30 mar 2011, 11:08
- Locatie: Berkel en rodenrijs
Re: een pan's gerechten.
Media veranderen vele namen
peperkoek,ontbijtkoek,kruidkoek,happen naar Pijnenburg koek
peperkoek,ontbijtkoek,kruidkoek,happen naar Pijnenburg koek
Voor/Door en Met elkaar komen we een heel eind.
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl/http ... 15#p138315
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl/http ... 15#p138315
Re: een pan's gerechten.
Boeuf Bourguignon
4 Personen, kooktijd ongeveer 3 uur
1kg rundvlees (schenkel, schouder, kniestuk) maar gewoon stoofvlees kan ook.
scheut olijfolie
1 winterpeen/grote wortel in plakjes
2 uien fijn gesneden
1 potje Amsterdamse uitjes (indien niet beschikbaar kunnen zilveruitjes ook)
1 doosje kleine champignons (andere, eventueel gedroogde, paddenstoelen kunnen ook)
1 kg krieltjes of aardappelen in partjes
30 gram bloem
3 glazen rode wijn
1 blikje tomatenpuree (zo'n klein goedkoop blikje)
een paar takjes peterselie en tijm
2 laurier blaadjes
1 teen knoflook
peper en zout
Doe peper en zout op het vlees. Laat de olie goed heet worden en braad het vlees aan alle kanten mooi bruin.
Voeg de wortel in plakjes en de ui in kleine stukjes toe. Bestrooi daarna alles met de bloem.
Goed doorroeren tot de bloem begint te verkleuren. Bedek het vlees met de rode wijn, tomatenpuree en een glas water (glas hoeft niet mee de pan in;) , de kleingesneden knoflook, hele champignons, peterselie, tijm en laurier en laat met deksel op de pan 2 uur sudderen. vergeet niet zo nu en dan te roeren.
Na de 2 uur sudderen kunnen de aardappeltjes en Amsterdamse uien erbij.
Nu nog ongeveer 30 minuten laten sudderen tot de aardappels gaar zijn.
eet smakelijk!
4 Personen, kooktijd ongeveer 3 uur
1kg rundvlees (schenkel, schouder, kniestuk) maar gewoon stoofvlees kan ook.
scheut olijfolie
1 winterpeen/grote wortel in plakjes
2 uien fijn gesneden
1 potje Amsterdamse uitjes (indien niet beschikbaar kunnen zilveruitjes ook)
1 doosje kleine champignons (andere, eventueel gedroogde, paddenstoelen kunnen ook)
1 kg krieltjes of aardappelen in partjes
30 gram bloem
3 glazen rode wijn
1 blikje tomatenpuree (zo'n klein goedkoop blikje)
een paar takjes peterselie en tijm
2 laurier blaadjes
1 teen knoflook
peper en zout
Doe peper en zout op het vlees. Laat de olie goed heet worden en braad het vlees aan alle kanten mooi bruin.
Voeg de wortel in plakjes en de ui in kleine stukjes toe. Bestrooi daarna alles met de bloem.
Goed doorroeren tot de bloem begint te verkleuren. Bedek het vlees met de rode wijn, tomatenpuree en een glas water (glas hoeft niet mee de pan in;) , de kleingesneden knoflook, hele champignons, peterselie, tijm en laurier en laat met deksel op de pan 2 uur sudderen. vergeet niet zo nu en dan te roeren.
Na de 2 uur sudderen kunnen de aardappeltjes en Amsterdamse uien erbij.
Nu nog ongeveer 30 minuten laten sudderen tot de aardappels gaar zijn.
eet smakelijk!
- Een pan's hobby kok
- Berichten: 8625
- Lid geworden op: 30 mar 2011, 11:08
- Locatie: Berkel en rodenrijs
Re: een pan's gerechten.
Klinkt goed
erg lekker er bij is een stuk of 3 kruidnagels en een paar plakken ontbijtkoek(peper koek)
Maar dit hoeft natuurlijk niet.
erg lekker er bij is een stuk of 3 kruidnagels en een paar plakken ontbijtkoek(peper koek)
Maar dit hoeft natuurlijk niet.
Voor/Door en Met elkaar komen we een heel eind.
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl/http ... 15#p138315
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl/http ... 15#p138315
Re: een pan's gerechten.
Ik vind het een uitdaging om naar buiten te gaan met zo weinig mogelijk. Ik neem soms alleen rijst mee en probeer dan aan te vullen met wat de natuur me geeft.
soupe de riz avec martre et légumes
Van huis mee:
- Rijst
- Gedroogd en pittig gemarineerd marter vlees (een verkeersslachtoffer, vlees gedroogd, huid gelooid maar dit terzijde).
Van buiten:
- bladeren van Grote weegbree
- bladeren van Klein hoefblad
- Echt Judasoor
Snij het Judasoor klein. Doe dit samen met het gedroogde vlees in een pannetje met wat water en kook dit ongeveer drie kwartier op een laag vuur. Rijst erbij en zorg dat de rijst ruim onder staat. Er moet wat vocht overblijven nadat de rijst klaar is. Na ongeveer vijf minuten groente erbij en dan nog even laten koken totdat de rijst klaar is.
soupe de riz avec martre et légumes
Van huis mee:
- Rijst
- Gedroogd en pittig gemarineerd marter vlees (een verkeersslachtoffer, vlees gedroogd, huid gelooid maar dit terzijde).
Van buiten:
- bladeren van Grote weegbree
- bladeren van Klein hoefblad
- Echt Judasoor
Snij het Judasoor klein. Doe dit samen met het gedroogde vlees in een pannetje met wat water en kook dit ongeveer drie kwartier op een laag vuur. Rijst erbij en zorg dat de rijst ruim onder staat. Er moet wat vocht overblijven nadat de rijst klaar is. Na ongeveer vijf minuten groente erbij en dan nog even laten koken totdat de rijst klaar is.
- Een pan's hobby kok
- Berichten: 8625
- Lid geworden op: 30 mar 2011, 11:08
- Locatie: Berkel en rodenrijs
Re: een pan's gerechten.
Klinkt goed.
Voor/Door en Met elkaar komen we een heel eind.
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl/http ... 15#p138315
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl/http ... 15#p138315
Re: een pan's gerechten.
Aardappelstamp met brandnetel en feta
- aardappels koken tot ze gaar zijn
- brandnetels koken totdat ze slap worden
- bovenstaande bij elkaar doen en stampen met een stamper
- in blokjes gesneden feta erdoor roeren
- opdienen
Mijn dinner van gisteravond. Was goed in te nemen.
- aardappels koken tot ze gaar zijn
- brandnetels koken totdat ze slap worden
- bovenstaande bij elkaar doen en stampen met een stamper
- in blokjes gesneden feta erdoor roeren
- opdienen
Mijn dinner van gisteravond. Was goed in te nemen.
Re: een pan's gerechten.
Klinkt goed met wat peper en zout:D
Laatst zelf geprobeerd:
Pasta met ragout en spam.
-Pasta koken tot net aan beet gaar en afgieten.
-Blikje ragout erdoor en opwarmen (geeft net ook het laatste beetje warmte aan de pasta)
-Blikje spam open maken, blokjes snijden en gelijk met de ragout in het pannetje......
En natuurlijk uitbreiden met wat je zelf lekker vind.
Laatst zelf geprobeerd:
Pasta met ragout en spam.
-Pasta koken tot net aan beet gaar en afgieten.
-Blikje ragout erdoor en opwarmen (geeft net ook het laatste beetje warmte aan de pasta)
-Blikje spam open maken, blokjes snijden en gelijk met de ragout in het pannetje......
En natuurlijk uitbreiden met wat je zelf lekker vind.
The joy of life comes from our encounters with new experiences, and hence there is no greater joy than to have an endlessly changing horizon, for each day to have a new and different sun.”
-Christopher Johnson McCandless alias (Alexander Supertramp)
-Christopher Johnson McCandless alias (Alexander Supertramp)