Recepten voor draagbaar (brood) deeg
Re: Recepten voor draagbaar (brood) deeg
zelf ook wel eens gemaakt, klein beetje zout erbij helpt enorm en het is echt lekker! als je kruiden bij het meel gooit krijg je direct een gekruide pasta, erg lekker!
alleen het eitje neem je lastig mee..
recept wat ik vaak maak:
hoeveelheid meel, soms wat kruiden naar smaak. ook beetje zout!
water
mengen tot je een bolletje hebt, dit uitrollen(kan ook in je hand alleen!) dikte maakt niet heel veel uit... dit gewoon in de pan knikkeren en af en toe even draaien.
goed vullend, je maakt je eigen smaak eraan en kan enorm lekker zijn!
tip: voor een wat pittiger broodje, doe vlak voor je er water bij doet wat druppels tabasco erbij en kneed dan je deeg voor de rest met water erbij, errug lekker!
alleen het eitje neem je lastig mee..
recept wat ik vaak maak:
hoeveelheid meel, soms wat kruiden naar smaak. ook beetje zout!
water
mengen tot je een bolletje hebt, dit uitrollen(kan ook in je hand alleen!) dikte maakt niet heel veel uit... dit gewoon in de pan knikkeren en af en toe even draaien.
goed vullend, je maakt je eigen smaak eraan en kan enorm lekker zijn!
tip: voor een wat pittiger broodje, doe vlak voor je er water bij doet wat druppels tabasco erbij en kneed dan je deeg voor de rest met water erbij, errug lekker!
Re: Recepten voor draagbaar (brood) deeg
[quote="madman73"]
Inderdaad. Alleen eventjes laten rusten? Ik doe altijd (thuis) 1 uur in folie gewikkeld in de koelkast. Koken duurt inderdaad maar paar minuutjes.
[/quote]
Veel recepten geven het aan, maar ik lees ook dat het zonder ook prima gaat[1]. "Eventjes" is dan een compromis
[1] http://www.coquinaria.nl/recepten/pastamaken.htm
Inderdaad. Alleen eventjes laten rusten? Ik doe altijd (thuis) 1 uur in folie gewikkeld in de koelkast. Koken duurt inderdaad maar paar minuutjes.
[/quote]
Veel recepten geven het aan, maar ik lees ook dat het zonder ook prima gaat[1]. "Eventjes" is dan een compromis
[1] http://www.coquinaria.nl/recepten/pastamaken.htm
Re: Recepten voor draagbaar (brood) deeg
Eieren meenemen: er is ook eipoeder natuurlijk...
Als ik dit hierboven zo lees wordt het brood bij het kampvuur zowel in natte, gekookte vorm gegeten als ook als luchtig en gebakken
Er is een tussenvorm: zijn er mensen die ervaring hebben met gestoomde noedels, zoals ze in Polen en Tsjechie maken? Luchtig deeg, maar gestooomd in plaats van gebakken. Lijkt op de bapao-broodjes.
Als ik dit hierboven zo lees wordt het brood bij het kampvuur zowel in natte, gekookte vorm gegeten als ook als luchtig en gebakken
Er is een tussenvorm: zijn er mensen die ervaring hebben met gestoomde noedels, zoals ze in Polen en Tsjechie maken? Luchtig deeg, maar gestooomd in plaats van gebakken. Lijkt op de bapao-broodjes.
-
- Berichten: 3217
- Lid geworden op: 21 jan 2013, 22:39
- Contacteer:
Re: Recepten voor draagbaar (brood) deeg
deze zijn heel eenvoudig te maken
Aardappel Knödel
of
van meel Momos (tibetaans)
of
Poolse Pierogi van meel of aarappelmeel
gewoon even googlen, erg veel online recepten en bereidingswijzen kun je eenvoudig vinden , kijk ook eens op youtube !
Aardappel Knödel
of
van meel Momos (tibetaans)
of
Poolse Pierogi van meel of aarappelmeel
gewoon even googlen, erg veel online recepten en bereidingswijzen kun je eenvoudig vinden , kijk ook eens op youtube !
- Martin Outdoors
- Berichten: 2192
- Lid geworden op: 03 apr 2014, 18:26
- Locatie: Waar ik vanavond slaap.
Re: Recepten voor draagbaar (brood) deeg
Ik heb deze vrijwel altijd gevuld mee .
Nooit iets gebroken ,ook niet met lomp smijtwerk met de rugzak
Brood bakken lijkt me ook leuk en lekker , komt op de lijst van dingen doen.
En nee ik had geen kleiner plaatje
Nooit iets gebroken ,ook niet met lomp smijtwerk met de rugzak
Brood bakken lijkt me ook leuk en lekker , komt op de lijst van dingen doen.
En nee ik had geen kleiner plaatje
Youtube kanaal "Veld vaardigheden" ;
https://www.youtube.com/channel/UCRx3EQ ... tzC44XdSVw
https://www.youtube.com/channel/UCRx3EQ ... tzC44XdSVw
Re: Recepten voor draagbaar (brood) deeg
[quote="oakleafNL"]
deze zijn heel eenvoudig te maken
Aardappel Knödel
of
van meel Momos (tibetaans)
of
Poolse Pierogi van meel of aarappelmeel
gewoon even googlen, erg veel online recepten en bereidingswijzen kun je eenvoudig vinden , kijk ook eens op youtube !
[/quote]
Zover was ik, maar maakt iemand ze ook wel eens hier?
Groet,
Hans
deze zijn heel eenvoudig te maken
Aardappel Knödel
of
van meel Momos (tibetaans)
of
Poolse Pierogi van meel of aarappelmeel
gewoon even googlen, erg veel online recepten en bereidingswijzen kun je eenvoudig vinden , kijk ook eens op youtube !
[/quote]
Zover was ik, maar maakt iemand ze ook wel eens hier?
Groet,
Hans
-
- Berichten: 3217
- Lid geworden op: 21 jan 2013, 22:39
- Contacteer:
Re: Recepten voor draagbaar (brood) deeg
@hvm
kort antwoord JA ik maak die dingen regelmatig.
woon paar km van de duitse grens en het halve dorp is bijna duits dus eet en maak ik regelmatig Knödel
ben vaker in india en die kant op geweest en daar zijn momos erg populair, zeker in Tiber en maak zo nu en dan nog om de herinneringen aan mijn Tibet bezoek weer wat op te rakelen.
kom sinds 10+ jaar heel regelmatig in Polen en daar zijn dan weer de Pierogi, de Poolse variant op Momos erg populair. zeker als ze gevuld zijn met bosbessen.
ik zal 'n volgende keer wat foto's maken als ik weer wat klaar aan het maken ben.
maar gewoon eens uitproberen, echt simpel om te maken.
kort antwoord JA ik maak die dingen regelmatig.
woon paar km van de duitse grens en het halve dorp is bijna duits dus eet en maak ik regelmatig Knödel
ben vaker in india en die kant op geweest en daar zijn momos erg populair, zeker in Tiber en maak zo nu en dan nog om de herinneringen aan mijn Tibet bezoek weer wat op te rakelen.
kom sinds 10+ jaar heel regelmatig in Polen en daar zijn dan weer de Pierogi, de Poolse variant op Momos erg populair. zeker als ze gevuld zijn met bosbessen.
ik zal 'n volgende keer wat foto's maken als ik weer wat klaar aan het maken ben.
maar gewoon eens uitproberen, echt simpel om te maken.
Re: Recepten voor draagbaar (brood) deeg
Die knodels of knedliky zoals ze in Tsjechie worden genoemd staan te vaak op het menu naar mijn mening.
Maarja, ze worden hier dus wel vaak gemaakt, als je interesse hebt in enkele recepten kan ik m'n toekomstige schoonmama het vragen.
Maarja, ze worden hier dus wel vaak gemaakt, als je interesse hebt in enkele recepten kan ik m'n toekomstige schoonmama het vragen.
Re: Recepten voor draagbaar (brood) deeg
Graag, geeft weer een extra toepassing voor meel, mogelijk ook voor bij het kampvuur. Alles een keertje proberen
Re: Recepten voor draagbaar (brood) deeg
[quote="oakleafNL"]
@hvm
kort antwoord JA ik maak die dingen regelmatig.
[/quote]
Het was niet lullig bedoeld, begrijp me niet verkeerd. Wilde alleen weten of het informatie uit de eerste hand was. Ben benieuwd naar je foto's!
@hvm
kort antwoord JA ik maak die dingen regelmatig.
[/quote]
Het was niet lullig bedoeld, begrijp me niet verkeerd. Wilde alleen weten of het informatie uit de eerste hand was. Ben benieuwd naar je foto's!
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 05 feb 2018, 00:39
Re: Recepten voor draagbaar (brood) deeg
Beste,
Ik ken twee heel simpele boord oplossingen:
recept 1:
1 deel water
2 delen bloem
beetje zout
beetje olie
Zorg dat de bloem weer een beetje luchtig is, door m vanuit je zak in de pan te laten vallen. Vermeng de bloem met het zout en het water tot een mooi geheel. laat even rusten. Doe wat olie in de pan en maak van je deeg een platte koek(en) (als je het deeg te dik laat dan wordt deze niet gaar)bak deze mooi goudbruin aan iedere kant. Zorg dat je pan niet direct op het vuur staat maar enigszins erboven (anders verbrand je deeg). Zwaar, maar erg lekker (probeer ook eens met gevonden bessen erdoor).
recept 2:
150 gr bloem
25 gr melkpoeder
5-6 gr bakpoeder
50 ml water
Al het droge kan je eventueel thuis al mengen, maar laat het net als hierboven vanuit je zak in de pan gelijkelijk vallen. Met met het water tot het een geheel is. maak hier verschillende "koekjes van 1,5 cm dik en leg deze op een rooster in een voorverwarmde D.O. van ongeveer 180 graden. Ongeveer 5-10 minuten bakken. lekker met n dikke laag boter
Veel eetplezier!
Marco Hens
Alpha en Omega Outdoor
www.alphaenomegaoutdoor.nl
Ik ken twee heel simpele boord oplossingen:
recept 1:
1 deel water
2 delen bloem
beetje zout
beetje olie
Zorg dat de bloem weer een beetje luchtig is, door m vanuit je zak in de pan te laten vallen. Vermeng de bloem met het zout en het water tot een mooi geheel. laat even rusten. Doe wat olie in de pan en maak van je deeg een platte koek(en) (als je het deeg te dik laat dan wordt deze niet gaar)bak deze mooi goudbruin aan iedere kant. Zorg dat je pan niet direct op het vuur staat maar enigszins erboven (anders verbrand je deeg). Zwaar, maar erg lekker (probeer ook eens met gevonden bessen erdoor).
recept 2:
150 gr bloem
25 gr melkpoeder
5-6 gr bakpoeder
50 ml water
Al het droge kan je eventueel thuis al mengen, maar laat het net als hierboven vanuit je zak in de pan gelijkelijk vallen. Met met het water tot het een geheel is. maak hier verschillende "koekjes van 1,5 cm dik en leg deze op een rooster in een voorverwarmde D.O. van ongeveer 180 graden. Ongeveer 5-10 minuten bakken. lekker met n dikke laag boter
Veel eetplezier!
Marco Hens
Alpha en Omega Outdoor
www.alphaenomegaoutdoor.nl