Er is een nieuwe afdeling op het forum aan gemaakt.
Het gaat hier om de "Best buy guide"

Naar de Best buy guide !

Dank, het mod team.

een pan's gerechten.

Water zuiveren, eetbare planten en ander voedsel uit de natuur of eigen gemaakt voedsel. Bereiden van gevangen voedsel.
Gebruikersavatar
Een pan's hobby kok
Berichten: 8467
Lid geworden op: 30 mar 2011, 11:08
Locatie: Berkel en rodenrijs

een pan's gerechten.

Berichtdoor Een pan's hobby kok » 12 mei 2013, 19:34

                                                      [glow=red,2,300] Hete bliksem [/glow]

Lekker appels met peren en rozijnen en  spek rijst of aardappellen dit allen koken en beetje peper er bij en je heb heerlijke hete bliksem.

Bereiding
Schil de aardappels en de appels,peren en week de rozijnen of krenten.Was en snijd de aardappels in stukken.Kook de aardappels met wat zout in ca.10 min.gaar.Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen.Snijd 1/3 deel van de appels in kleine stukjes en snijd de rest in grove stukken.Voeg als de aardappels ca.10 min.koken de grove appel toe.Laat dit samen nog ca.10 min.koken.Giet het vocht af.Breng het appelmengsel op smaak met azijn,peper en zout.bak de speklapjes uit en haal ze uit de pan.Pel de ui snijd deze in ringen en bak de ui in het spekvet tot ze glazig zijn geworden.Haal de ui de pan en bak de kleine appelblokjes met de honing in het achtergebleven spekvet.Doe dit allemaal in de pan met de aardappel-appelmengsel en stamp dit zeer grof of fijn (na behoeft).Verdeel de stamppot over vier borden en serveer er de speklapjes bij.

maak hier bij een pittige fruit salade ook met peer en appels en al het fruit wat je tot je beschikking heb . maak dit schoon in stukken en doe er een flinke scheut  zoet hete chilisaus overheen

Appels met peren veroor beren is iets anders dan vergelijken  ;D
Laatst gewijzigd door Een pan's hobby kok op 12 mei 2013, 21:11, 1 keer totaal gewijzigd.


Voor/Door en Met elkaar komen we een heel eind.
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl//vie ... 15#p138315

Gebruikersavatar
Robbe
Berichten: 2930
Lid geworden op: 01 feb 2010, 20:21
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor Robbe » 12 mei 2013, 20:58

Klinkt lekker !


Groetjies heej,
                                 Rob.

Tarp als gesloten tentje !

Gebruikersavatar
jenniskens
Berichten: 6008
Lid geworden op: 09 apr 2010, 18:45
Locatie: Venray
Contacteer:

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor jenniskens » 12 mei 2013, 21:01

Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.  ;D


Afbeelding      
See you in the bush, Gebert

Gebruikersavatar
Een pan's hobby kok
Berichten: 8467
Lid geworden op: 30 mar 2011, 11:08
Locatie: Berkel en rodenrijs

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor Een pan's hobby kok » 12 mei 2013, 21:11

[quote="Robbe"]
Klinkt lekker !
[/quote]

Kan ook zonder spek maar dan met soutavis ( gedroogde/gezouten Surinaamse vis)

Zoutevis is een gezouten, meestal half gedroogde kabeljauw. Verwar zoutevis niet met stokvis, die wordt alleen gedroogd en niet gezouten. Nederlanders met een Surinaamse achtergrond noemen hem bakkeljauw

het zout doet het zoeten naar boven komen.
Kan desgewenst ook zonder vlees of vis.

eet smakelijk  8-)


Voor/Door en Met elkaar komen we een heel eind.
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl//vie ... 15#p138315

Gebruikersavatar
Een pan's hobby kok
Berichten: 8467
Lid geworden op: 30 mar 2011, 11:08
Locatie: Berkel en rodenrijs

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor Een pan's hobby kok » 12 mei 2013, 21:15

[quote="jenniskens"]
Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.  ;D
[/quote]

BCL gerecht ?? samen met bierkip en konijnen soep.


Voor/Door en Met elkaar komen we een heel eind.
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl//vie ... 15#p138315

Gebruikersavatar
jenniskens
Berichten: 6008
Lid geworden op: 09 apr 2010, 18:45
Locatie: Venray
Contacteer:

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor jenniskens » 12 mei 2013, 21:18

Ja zeg, en mijn vrouw denkt dat bushcraften overleven is met gras eten.
Hoe moet ik dat allemaal verandwoorden thuis.  ;D


Afbeelding      
See you in the bush, Gebert

Gebruikersavatar
Een pan's hobby kok
Berichten: 8467
Lid geworden op: 30 mar 2011, 11:08
Locatie: Berkel en rodenrijs

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor Een pan's hobby kok » 12 mei 2013, 21:19

[quote="jenniskens"]
Ja zeg, en mijn vrouw denkt dat bushcraften overleven is met gras eten.
Hoe moet ik dat allemaal verandwoorden thuis.  ;D
[/quote]

wij doen ook niet aan bushcraften maar aan campingcraften. ;D


Voor/Door en Met elkaar komen we een heel eind.
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl//vie ... 15#p138315

Gebruikersavatar
lampje
Berichten: 1692
Lid geworden op: 13 aug 2010, 21:08
Locatie: Utrecht

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor lampje » 12 mei 2013, 21:31

Dit is ook een lekker recept, de COWBOY BREAKFAST

3a4 aardappelen
flink wat worst kort gesneden
6 eieren
kaas
en een paar hongerige cowboys/girls

Hier een filmpje van een hill billy die het klaar maakt,
Sorry  geen ondertitels.

Cast Iron Cooking Cowboy Breakfast



Gebruikersavatar
jenniskens
Berichten: 6008
Lid geworden op: 09 apr 2010, 18:45
Locatie: Venray
Contacteer:

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor jenniskens » 12 mei 2013, 22:09

[quote="Herman"]
wij doen ook niet aan bushcraften maar aan campingcraften. ;D
[/quote]

A dan moet ik mijn praatje een beetje aanpassen thuis  ;D


Afbeelding      
See you in the bush, Gebert

Gebruikersavatar
janvanloon
Berichten: 3248
Lid geworden op: 20 feb 2012, 22:09

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor janvanloon » 12 mei 2013, 23:07

#028# #028#


Quote: "In the school of the woods, there is no graduation day. " Horace Kephart

bushcraftexperience.be
Afbeelding

Gebruikersavatar
Een pan's hobby kok
Berichten: 8467
Lid geworden op: 30 mar 2011, 11:08
Locatie: Berkel en rodenrijs

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor Een pan's hobby kok » 14 mei 2013, 12:37

Hete wittebonen in tomatensaus.
gerecht voor 4 pers voor meer gewoon verdubbelen  ;D

een blik/pot wittebonen in tomaten saus /peren(rijpen of uitblik)
perzik rijp of uit blik dit kan men aan vullen met annanas,manco,pruim,rozijneof krent.
1 a 2 grote rode peper
2 salami of oezoworsten
aardappelpure
uitbakspek
2 a3 uien
knoflook ik doe 4a5 tenen
Blikje /flesje bier of als men wijn lekkerder vind 2 glazen zoeten wijn.

Hoe te maken
bak de spek uit.
bak de uien die in ringen gesneden moeten worden in de pan en bak deze in het spekvet.
doe de wittebonen bij de ui net als het fruit wat in stukken ter grote van dobbelsten zijn gesneden in de pan laat even koken.
snij de worst neem een flinke slok bier of wijn.
doe de worst na heteen paar stukjes proeven in de pan.
neem nog een flinke slok bier of wijn.
snij de peper met pit klein en de knoflook ook doe deze ook in de pan en neem weer een flinke slok bier of wijn als het goed is is het flesje/of glas nu leeg pak de volgende.
doe nu aardappel puree in de pan en roer deze goed door laat even staan ondertussen goed  tussen door drinken we het tweede flesje bier of glas wijn leeg.

en het gerecht is klaar eetsmakelijk.

vlees kan weg gelaten worden vervang deze dan voor walnoten en hazelnoot .


Voor/Door en Met elkaar komen we een heel eind.
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl//vie ... 15#p138315

Gebruikersavatar
Een pan's hobby kok
Berichten: 8467
Lid geworden op: 30 mar 2011, 11:08
Locatie: Berkel en rodenrijs

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor Een pan's hobby kok » 22 sep 2013, 09:56

Lekkere winter pindasoep voor op het basis kamp.

Pindasoep komt uit Suriname en is daar als erwtensoep hier een maaltijd soep.
wat nodig voor een 1/2 liter: 1 persoon.

1 zakje pindasaus van A 57 gram.
1 a 2 knoflook tenen
2 uien
1 rode peper /of sambal
1 zakje gezouten pinda's.
een kipfilet ( tip kook deze thuis en neem hem in stukjes mee)(kan ook vervangen woorden door garnalen of tofoe)
een preitje.
1/4 liter kokos melk
scheutje sojasaus.

hoe te maken:
kook het water voeg daar in gelijk de kip.(of garnalen)
als het water kookt de pindasaus en de sojasaus.
versnipper de ui en prei,knoflook
voeg dit toe in de soep doe de kokos melk toe.
als laatste de pinda's of als men moeite heb met tanden kan men dit ook eerder doen dan worden de pinda's zachter.
Meerdere personen gewoon verdubbelen

pepers zorgen voor een versnelde verbranding in de maag waardoor er meer lichaamswarmte vrij komt.
heerlijk met Brood of kroepoek men kan ook een handje rijst toe voegen als het water kookt dan wordt de soep heerlijk dik.

eet smakelijk.
Laatst gewijzigd door Een pan's hobby kok op 22 sep 2013, 19:06, 1 keer totaal gewijzigd.


Voor/Door en Met elkaar komen we een heel eind.
GR.Herman
http://www.facebook.com/BushcraftLimburg
een pan's gerechten en voedsel-Rookgerechten.
http://forum.bushcraftnederland.nl//vie ... 15#p138315

Gebruikersavatar
janvanloon
Berichten: 3248
Lid geworden op: 20 feb 2012, 22:09

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor janvanloon » 22 sep 2013, 10:38

"als men moeite heb met tanden kan men dit ook eerder doen dan worden de pinda's zachter" dat zegt hij nu pas!  #026#

lekker soepje!!!


Quote: "In the school of the woods, there is no graduation day. " Horace Kephart

bushcraftexperience.be
Afbeelding

Gebruikersavatar
Pauroz
Berichten: 674
Lid geworden op: 27 nov 2011, 22:17

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor Pauroz » 22 sep 2013, 18:33

[quote="Herman"]
Lekkere winter pindasoep voor op het basis kamp.[/quote]
Deze bleek bijzonder goed eetbaar te zijn!



Gebruikersavatar
Droopy
Berichten: 313
Lid geworden op: 17 aug 2012, 23:44
Locatie: Den Haag

Re: een pan's gerechten.

Berichtdoor Droopy » 22 sep 2013, 21:35

Mooi topic. Maar eens goed in de gaten houden.
Die pindasoep is echt goed.


When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth


Terug naar “Eten en Drinken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast